• Gospodarstwo agroturystyczne
  • LokalizacjaWylągi 43, Kazimierz Dolny
  • Telefon+48 691 220 048

Nasze menu nie może równać się z szeroką ofertą licznych lokali gastronomicznych w okolicy. Nie można u nas liczyć na świeże ostrygi, mule ani zupę tajską. Zastępujemy te niedostatki zupą szczawiową z jajkiem na wiosnę i pieczonym ziemniakiem jesienią.

Sami robimy przetwory, dżemy, konfitury i kompoty. Pieczemy chleb na domowym, tradycyjnym zakwasie. Wykorzystujemy w miarę możliwości produkty z naszego warzywnika i jaja z kurnika. Latem nasz ogród dostarcza wiele owoców i warzyw, różne rodzaje sałat i ziół goszczą wtedy na talerzach. Natomiast zimą wykorzystujemy zamknięte "lato" w słoikach ze spiżarni. Dużym powodzeniem cieszą się świeże, rozmaite ciasta: drożdżowiec z kruszonką, z sezonowymi owocami, torty i babki...

Proponujemy całodzienne wyżywienie dla gości:

  • śniadania w formie szwedzkiego stołu (przykładowe zestawienie: serek ze szczypiorku, wędliny, pieczywo, warzywa, naleśniki, domowe konfitury, jajecznica)
  • Obiady/obiadokolacje (np. rosół z makaronem, pieczony schab z sosem śliwkowym, zapiekane ziemniaki, sałatka, szarlotka)

Konieczne jest wcześniejsze ustalenie i zamówienie posiłków (min. 1 dzień wcześniej). Do dyspozycji gości jest barek kawowo-herbaciany dostępny przez cały dzień.